Ajax weet al wat het kan verwachten: Niet bang zijn, vol d'r op
"Dus ook in Amsterdam gaan we aanvallen"

Ajax weet al wat het kan verwachten: "Niet bang zijn, vol d'r op"

29-10-2014 21:38
1

Promovendus FC Dordrecht gaat komend weekend in de Arena op bezoek bij landskampioen Ajax. Het lijkt bij voorbaat een vrij kansloze missie te worden om daar punten te pakken, maar de ploeg van trainer Ernie Brandts gaat er ook in Amsterdam vol op knallen.

Na Ajax zijn FC Twente en Feyenoord de tegenstanders van Dordt, dat daarmee een loodzwaar programma voor de boeg heeft. Van angst is echter geen sprake. "Wat hebben wij de komende weken nu te verliezen?", vraagt Brandts in Voetbal International. "Alles wat we pakken tegen die topploegen is mooi meegenomen. Moeten we dan zeggen: we proberen het op 1-0 te houden? Nee, gewoon vol d'r op. Niet bang zijn. Dus ook in Amsterdam gaan we aanvallen."

De oefenmeester probeert intussen scorend vermogen in zijn elftal te krijgen. Rick ten Voorde en Mart Lieder voldoen niet en dus zaten zij afgelopen weekend op de bank. "We scoren nauwelijks. Het is duidelijk dat Rick en Mart onze eerste twee spitsen zijn, maar als zij niet voldoen, dan moet je toch keuzes maken?"

"Ze kunnen in mijn ogen veel beter. Ik mag wel wat meer van ze verwachten", vervolgt Brandts, die nu de negentienjarige Ibrahim Toure de kans gaf. "Wij stellen het team op waarvan wij denken dat we daarmee de grootste kans maken op een goed resultaat. Overigens was ik tegen ADO Den Haag zeer te spreken over Ibi. Hij liet zich gelden en was balvast. Ik sluit niet uit dat hij meer gaat spelen."