Cocu moet noodplan in werking zetten: Daarom heb ik in de rust ingegrepen
"Dat hebben ze vanwege de uitslag wel verdiend"

Cocu moet noodplan in werking zetten: "Daarom heb ik in de rust ingegrepen"

29-10-2014 23:44
5

Phillip Cocu heeft woensdagavond niet helemaal van zijn verjaardag kunnen genieten. De PSV-trainer baalde van de manier waarop zijn ploeg in de eerste helft tegen Almere City voor de dag kwam.

"We scoorden snel en daarna zakte het niveau", constateerde Cocu, die Almere vlak voor rust op 1-1 zag komen. "Na de 1-0 voorsprong waren we heel slecht. Alles ging op vijftig of zestig procent. Daarom heb ik in de rust ingegrepen", doelt hij op het inbrengen van het 'noodplan' Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum, eerder dan hij aanvankelijk wilde.

Met De Jong als aanspeelpunt en Wijnaldum als doelpuntenmaker (2x) werd alsnog ruim met 1-5 gewonnen. Jurgen Locadia maakte eveneens twee goals. "Het was stukken beter", doelt Cocu op het spel na de pauze. "We vroegen in de eerste helft om problemen. We kunnen geen wedstrijden op halve kracht spelen. Gelukkig bleef het vertrouwen aanwezig en herstelden we ons goed", aldus de coach, die zijn verjaardag nu nog wel even gaat vieren. "Morgen staat er na de training gebak voor de spelers. Dat hebben ze vanwege de uitslag wel verdiend."