Ajax-huurling baalt: Ik vind dat ik heb laten zien dat ik er klaar voor ben
"Helaas is de beker nu voorbij, dus zal ik in de competitie moeten gaan spelen"

Ajax-huurling baalt: "Ik vind dat ik heb laten zien dat ik er klaar voor ben"

30-10-2014 00:20
6

Reservedoelman Mickey van der Hart van Go Ahead Eagles droomde woensdagavond in het bekerduel met FC Twente (0-0, 4-5 na strafschoppen) van een hoofdrol. De huurling van Ajax stapte echter na een lange avond in De Adelaarshorst met een sip gezicht van het veld.

Bij de vierde strafschop van Robbert Schilder van FC Twente verdween de bal via de paal en via het achterhoofd van de duikende Van der Hart alsnog in het doel. Daarna schoot Orlando Engelaar de Tukkers naar de achtste finales.

"Knap waardeloos, wat een pech", verzuchtte Van der Hart na afloop. "Die bal ketste ineens tegen mijn achterhoofd. Dit is de nachtmerrie voor iedere keeper. Maar ja, je moet door." Hij hield 120 minuten zijn doel schoon, maar wist geen penalty te pakken. "Je wilt heel graag die heldenrol vervullen, maar dat is helaas niet gelukt vanavond."

De twintigjarige sluitpost is gehuurd van Ajax, maar moet in Deventer Erik Cummins voor zich dulden. Met een verklaring daarvoor neemt hij geen genoegen. "Nee, want ik wil eerste keeper zijn. Ondanks alle uitleg vind ik dat ik heb laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik wil m'n kans pakken. Helaas is de beker nu voorbij, dus zal ik in de competitie moeten gaan spelen", aldus Van der Hart.