AZ-spits is terug: Wij zijn ook dit seizoen weer tot veel in staat
"Wat dat betreft ben ik vrij in mijn hoofd. I am ready"

AZ-spits is terug: "Wij zijn ook dit seizoen weer tot veel in staat"

30-10-2014 00:26
1

Aron Jóhannsson heeft na een maandenlange afwezigheid eindelijk zijn eerste minuten van het seizoen kunnen maken. De spits van AZ maakte zijn opwachting in de bekerwedstrijd tegen GVVV (0-5). ”

De Amerikaan speelde een uur, maar scoorde niet. Toch was hij na afloop niet ontevreden. "Het ging goed", zegt de aanvaller op de clubsite. "Het was de bedoeling dat ik vandaag een uur zou spelen. Dat is prima gegaan. Conditioneel en fysiek heb ik het goed doorstaan. Ik heb geen moment getwijfeld aan mijn lies of enkel. Het kunstgras was ook geen probleem. Wat dat betreft ben ik vrij in mijn hoofd. I am ready."

Jóhannsson stond sinds het WK niet meer op het veld. "Mijn doel voor vandaag was om te spelen en er fit uit te komen. Daarnaast was het mooi geweest als ik had gescoord. Nee, dat is inderdaad niet gelukt. Ik was een paar keer erg gefrustreerd en teleurgesteld in mezelf toen ik een kans miste. Normaal gaan ze er wél in", aldus de voetballer, die blij was met het veroverde ticket voor de achtste finales. "Ik heb in 2013 de beker gewonnen toen we PSV versloegen in De Kuip. Dat gevoel zal ik nooit vergeten. Wij zijn ook dit seizoen weer tot veel in staat."

Met de komst van Robert Mühren heeft Jóhannsson er een concurrent bij gekregen in Alkmaar. Zelf ziet hij dat echter anders. "I like him a lot as a player. Hij komt uit de Jupiler League en heeft echt indruk op me gemaakt. Robert heeft me verrast. Hij heeft een goed oog voor de goal en de assist. Als we samenspelen, kunnen wij voor veel goals gaan zorgen."