Willems: Blij dat het eindelijk goed gaat en dat ik nu ook complimenten krijg
"Dat is een stimulans om door te gaan en nog beter mijn best te doen"

Willems: "Blij dat het eindelijk goed gaat en dat ik nu ook complimenten krijg"

30-10-2014 01:30
13

Jetro Willems ging met Oranje mee naar het EK in Polen en Oekraïne, maar belandde daarna in een aardig diep gat. Inmiddels is de linksback van PSV weer helemaal terug, met een rentree in de voorselectie van het Nederlands elftal als voorlopige beloning.

Willems is blij met die nominatie, want een terugkeer in Oranje is altijd zijn doel geweest. "Maar het was wel een verrassing", vertelt hij aan Metro. "We waren in het hotel om ons voor te bereiden op deze wedstrijd en opeens werd ik door iedereen gefeliciteerd. Ik wist niet waarom en toen zag ik het op internet."

De linksback kreeg flink wat complimenten van Phillip Cocu, die lovend is over zijn twintigjarige verdediger. "Ik ben tevreden dat het eindelijk goed gaat en dat ik nu ook complimenten krijg", reageert Willems. "Dat is een stimulans om door te gaan en nog beter mijn best te doen. De laatste paar wedstrijden speel ik volwassener. Maar dat zie je bij iedereen."

"Ik zit nu al vier jaar bij PSV, dus het is ook wel een logisch proces. As je ziet met wie ik ondertussen heb gewerkt: trainers al Fred Rutten, Bert van Marwijk en Dick Advocaat en spelers als Jeremain Lens, Dries Mertens en Kevin Strootman. Dat is de absolute top en van hen heb ik veel geleerd. Wat nog beter kan? Alles", aldus het talent.