Engelaar 'matchwinner': Heerlijk, mooi om op deze manier van waarde te zijn
"Alles valt of staat natuurlijk bij de wedstrijden die je in het weekend speelt"

Engelaar 'matchwinner': "Heerlijk, mooi om op deze manier van waarde te zijn"

30-10-2014 00:53

Orlando Engelaar heeft woensdag voor het eerst een klein stempel op FC Twente kunnen drukken. De laatste aanwinst van de Tukkers benutte in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles de beslissende strafschop.

"Dat is heerlijk. Ik ben natuurlijk een tijd weggeweest, dan, is het mooi om op deze manier van waarde te zijn", jubelde Engelaar na afloop bij FOX Sports. Hij keerde onlangs terug in Nederland, nadat hij een periode in Australië had gespeeld.

In Enschede moet de routinier een leidersrol gaan vervullen, maar vooralsnog moet hij het doen met een rol als invaller. De 35-jarige Rotterdammer hoopt nu op meer speeltijd. "Ik denk dat ik nog belangrijk kan zijn. Natuurlijk is dat vooraf moeilijk te zeggen, maar ik ga er alles aan doen. Een leidersrol kan vanuit de kleedkamer, daar gebeurt veel. Maar alles valt of staat natuurlijk bij de wedstrijden die je in het weekend speelt."

Schreuder
Trainer Alfred Schreuder was in elk geval blij met wat Engelaar woensdag liet zien. "Hij viel prima in, bracht rust in het elftal en liet te bal gaan. Het is heel mooi voor hem dat hij die penalty maakt. Hij kan nog prima mee", constateerde de oefenmeester.