PSV'er bedolven onder lovende kritieken: Hij is met sprongen vooruit gegaan
"Vandaag stak hij er ook weer bovenuit"

PSV'er bedolven onder lovende kritieken: "Hij is met sprongen vooruit gegaan"

30-10-2014 01:00
17

Het kan even niet op voor Jetro Willems. De linksback is bezig aan een sterke periode en wordt bedolven onder de complimenten. Onder meer trainer Phillip Cocu steekt de loftrompet over zijn verdediger.

Willems behoort weer tot de voorselectie van Oranje, iets wat Cocu volkomen begrijpt. "Ik vind het geweldig en terecht dat Jetro bij de voorselectie zit", citeert Metro na de wedstrijd tegen Almere City (1-5). "Vandaag stak hij er ook weer bovenuit. En dat is niet twee of drie wedstrijden zo, hij laat het al een langere tijd zien."

"Dat is mooi, ook omdat we voor het seizoen een paar keer met elkaar hebben gezeten. Dat was ook nodig op dat moment, maar hij heeft het geweldig opgepakt", constateert Cocu, die vindt dat Willems het spel goed leest. "Hij heeft daarnaast ook een veel betere balans gevonden wanneer hij een actie maakt of een voorzet. Jetro heeft een geweldige trap. Zijn rendement is omhoog gegaan."

Verdedigend lijkt het af en toe nog wel beter te kunnen bij het twintigjarige talent, al ziet Cocu wel een stijgende lijn. "Verdedigend vind ik dat Jetro juist met sprongen vooruit is gegaan. Hij heeft een betere balans gevonden, zowel positioneel als in de duels. Hij wordt beoordeeld hoe hij verdedigend, maar als back moet je meer brengen en dat doet hij momenteel uitstekend."