Reserve FC Twente zint na heldenrol op meer: Ik wil de druk opvoeren
"Of dat gelukt is? Dat weet ik niet, dat is aan de trainer"

Reserve FC Twente zint na heldenrol op meer: "Ik wil de druk opvoeren"

30-10-2014 01:21
2

Sonny Stevens kreeg woensdagavond eindelijk weer een kans onder de lat bij FC Twente en die greep hij aan. De tweede keeper hield in 120 minuten voetbal de nul en pakte in de strafschoppenserie de uiteindelijk beslissende inzet van Job van der Linden.

Het verhaal van Stevens is inmiddels bekend: hij werd door Twente gehaald als eerste goalie, raakte al snel geblesseerd en moet eenmaal fit Nick Marsman voor zich dulden. Daardoor wacht hij zelfs nog op zijn competitiedebuut voor de Tukkers.

Blij was Stevens dan ook dat hij woensdag eindelijk weer eens in een vol stadion kon keepen. "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet", zegt hij tegen TwenteSport. "Ik wil natuurlijk de eerste keeper worden en als je dan ook nog bij Go Ahead mag spelen, dat een fantastisch publiek heeft, dan is dat mooi."

De kritiek op Marsman is de laatste weken toegenomen en dus was het voor Stevens zaak om een solide prestatie neer te zetten. "Dat ik het vandaag goed deed en een penalty stopte is natuurlijk fijn. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te keepen, of het nou bij de beloften is of in de beker met het eerste. Ik wil de druk opvoeren. Of dat gelukt is? Dat weet ik niet, dat is aan de trainer."