PSV-jongeling geniet bij debuut: Het is natuurlijk pas het begin
Cocu tevreden: "Het was kort, maar je ziet wel dat hij moeiteloos mee kan"

PSV-jongeling geniet bij debuut: "Het is natuurlijk pas het begin"

30-10-2014 07:08
1

Steven Bergwijn debuteerde woensdagavond in de hoofdmacht van PSV. De zeventienjarige aanvallend ingestelde speler kwam als invaller binnen de lijnen tijdens de 1-5 bekerzege op Almere City FC. De jongeling genoot van zijn eerste officiële minuten.

"Het is een heel mooie ervaring, maar het is natuurlijk pas het begin", zegt Bergwijn na zijn debuut in gesprek met De Telegraaf. "Het is extra speciaal, dat ik hier mijn debuut maak. Ik woon tien minuten verderop. Er zaten allemaal vrienden en familie op de tribune."

Trainer Phillip Cocu genoot van de invalbeurt van de jongeling. "Hij is een groot talent net als Kenneth Paal, die we ook hadden meegenomen om te laten ruiken aan het grote werk. Steven viel goed in. Het was kort, maar je ziet wel dat hij moeiteloos mee kan. Technisch is hij een goede speler en dat laat hij wekelijks zien. Dit was een beloning voor hem, maar ook een signaal, dat onze jeugdopleiding goed bezig is."

Georginio Wijnaldum scoorde op aangeven van Bergwijn, de aanvoerder van PSV heeft veel vertrouwen in het talent. "Steven is een jongen die acties durft te maken. Hij moet nog leren, waar hij zijn acties wel en niet moet maken. Ik heb een heel goede band met hem en ben veel met hem bezig."