Go Ahead Eagles-schlemiel: Was gewoon niet goed, vreselijk zuur
"Dan hoop je daarna dat Twente nog mist, of dat Mickey er eentje pakt"

Go Ahead Eagles-schlemiel: "Was gewoon niet goed, vreselijk zuur"

30-10-2014 07:18
2

Jop van der Linden staat bekend als vrije trappenspecialist. Woensdagavond faalde hij echter bij een 'vrije trap' van elf meter. Go Ahead Eagles speelde in het bekertoernooi gelijk tegen FC Twente. Strafschoppen moesten een beslissing brengen en de misser van Van der Linden bleek fataal. Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart zag alle penalty's van FC Twente achter zich in het doel eindigen, einde bekeravontuur.

"Tja, wat moet ik erover zeggen", was de eerste reactie van Van der Linden na afloop van de verloren bekerwedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Mijn penalty was gewoon niet goed genoeg. Dan hoop je daarna dat Twente nog mist, of dat Mickey er eentje pakt." Dat gebeurde echter niet. "Vreselijk zuur dat ik degene ben die mist."

De ploeg uit Deventer speelde lange tijd met tien man door een rode kaart voor Xandro Schenk. Van der Linden was ondanks de numerieke minderheid op het veld niet zonder vertrouwen. "Met tien man weet je dat het moeilijk wordt, maar we hebben vaker laten zien dat we goed kunnen knokken met z'n allen. We gaven misschien slechts twee kansjes weg. Dan moet je in de penaltyserie eigenlijk winnen: daar speel je voor."

Van der Linden was de enige die faalde vanaf de stip. Bij FC Twente werden alle strafschoppen benut. Orlando Engelaar schoot de vijfde en winnende strafschop binnen, waardoor de Tukkers zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi.