Het zou heel goed kunnen dat het WK in toekomst op kunstgras is
'Teams kunnen onder dezelfde omstandigheden hun wedstrijden spelen'

"Het zou heel goed kunnen dat het WK in toekomst op kunstgras is"

30-10-2014 07:34
5

Het WK voetbal wordt mogelijk snel op kunstgras gespeeld. Jerome Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, liet dat woensdag weten nadat er ophef is ontstaan over het WK voetbal voor vrouwen dat volgend jaar in Canada op kunstgras wordt gespeeld.

'Het zou goed zijn als het WK voetbal voor mannen voortaan op kunstgras wordt afgewerkt. Op die manier kunnen teams onder dezelfde omstandigheden hun wedstrijden spelen'. Dat is hoe Valcke erover denkt, zo wordt duidelijk in een interview op de website van de wereldvoetbalbond.

Het is een reactie op de ophef die is ontstaan over het WK voetbal voor vrouwen dat volgend jaar in Canada op kunstgras wordt gespeeld. Vrouwen hebben het over discriminatie omdat voetbal op gewoon gras gespeeld moet worden, bovendien is er nu meer risico op blessures. In de ogen van Valcke is er niets mis met het WK op kunstgras. "Het zou heel goed kunnen dat het WK voor mannen in de toekomst, eerder vroeg dan laat, ook op kunstgras wordt gespeeld."

De gelijkheid die je hebt met kunstgras is volgens Valcke een goede reden om in de toekomst alle grote toernooien volledig op kunstgras af te laten werken, in dat geval is er namelijk geen ongelijkheid wat betreft de ondergrond.