Cocu heeft dubbel gevoel: Wel apart dat hij niks van Zeist heeft gehoord
"Ik vind Wijnaldum een geweldige speler die in het Nederlands elftal hoort"

Cocu heeft dubbel gevoel: "Wel apart dat hij niks van Zeist heeft gehoord"

30-10-2014 07:46
2

Georginio Wijnaldum is door bondscoach Guus Hiddink niet opgenomen in de voorlopige selectie voor de komende twee interlands van het Nederlands elftal. Het zorgde voor teleurstelling bij de PSV'er. Zijn trainer bij de Eindhovenaren, Phillip Cocu, heeft er een dubbel gevoel aan overgehouden.

"Voor hem en de club is het erg jammer dat hij niet bij Oranje zit", zegt Cocu in gesprek met Metro. "Ik vind het een geweldige speler die in het Nederlands elftal hoort. Maar in dit geval komt het wel goed uit voor hem en voor ons, omdat hij terugkomt van een blessure."

"Misschien is het wel apart dat hij niks van Zeist heeft gehoord, maar met de medische staf van ons is wel contact geweest", vervolgt Cocu zijn verhaal. "Ik heb ook niet met Hiddink contact gehad."

"Als Gini wél geselecteerd was had ik dat misschien in overweging genomen, maar Gini heeft nu goed gespeeld en als hij dat de komende tijd ook doet zou er geen reden zijn om te zeggen dat hij niet naar Oranje zou mogen gaan. Daar hou ik ook niet van, want het is iets mooi voor de speler en de club", sluit de PSV-trainer af.