Platini wil naam Cristiano Ronaldo doorstrepen bij Ballon d'Or
"Prijs moet worden gewonnen door een speler die het WK gewonnen heeft"

Platini wil naam Cristiano Ronaldo doorstrepen bij Ballon d'Or

30-10-2014 08:17
26

Cristiano Ronaldo is de grote favoriet bij de verkiezing voor beste voetballer van de wereld in 2014. Als het aan Michel Platini ligt is de Portugees echter kansloos in de strijd om de Ballon d'Or. De Fransman ziet liever dat een Duitser de prestigieuze prijs wint.

Ronaldo is één van de 23 genomineerden voor de Ballon d'Or. Platini, voorzitter van de UEFA, gunt de prijs dit jaar echter aan een Duitser. "De Ballon d'Or moet worden gewonnen door een speler die het WK heeft gewonnen en daar grote dingen heeft laten zien", zo citeert het Algemeen Dagblad de Fransman. "Het zou dit jaar dus een Duitser moeten zijn."

Platini, zelf de winnaar van de prijs in 1983, 1984 en 1985, heeft statistisch een grote kans. Met Mario Götze, Toni Kroos, Philip Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer en Bastian Schweinsteiger zitten er zes Duitsers bij de 23 genomineerden.

Arjen Robben is de enige Nederlander op de shortlist. In de ogen van Kai Psotta van het Duitse Bild is de speler van Bayern München echter kansloos. "Ik ben gek van Robben, heb nog nooit zo'n professionele speler gezien. Bij Bayern is hij niet te vervangen. Hij verdient het om ooit de prijs te winnen."

"Maar dit jaar heeft hij één probleem. Duitsland werd wereldkampioen. Mario Götze maakte de belangrijkste treffer in zijn leven, Manuel Neuer is een muur als hij keept en Bastian Schweinsteiger is de grote leider van de ploeg. Een Duitser verdient de prijs dit jaar", aldus Psotta.