'Werder Bremen staat open voor vertrek van dure Nederlander'
Buitenspeler Elia laatste twee duels buiten de selectie bij Duitse hekkensluiter

'Werder Bremen staat open voor vertrek van dure Nederlander'

30-10-2014 08:29
13

Eljero Elia heeft zijn langste tijd bij Werder Bremen gehad. De vleugelspeler is op een zijspoor terechtgekomen bij de Duitse club. Als er komende winter een club komt, is Werder Bremen bereid om te praten over een transfer.

Werder Bremen kent een dramatische start van het seizoen. De ploeg staat momenteel laatste in de Bundesliga, met slechts vier punten uit de eerste negen duels. Elia is het slachtoffer geworden van de slechte resultaten. De Nederlander werd door trainer Robin Dutt buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd 1. FC Köln. Na het ontslag van Dutt liet ook Viktor Skripnik hem buiten de selectie in het Duitse bekertoernooi.

Bild weet te melden dat Elia nu ook nog eens spierproblemen heeft in zijn linkerdij. Het maakt de situatie er niet beter op. Werder Bremen zou open staan voor een vertrek van de buitenspeler. Met 2,8 miljoen euro aan salaris drukt Elia flink op de begroting, dat geld kan de club goed gebruiken in de winterse zoektocht naar versterkingen.

De voormalig speler van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus speelde dit seizoen in alle competities bij elkaar acht wedstrijden. Daarin kwam hij niet tot scoren, wel leverde hij een assist.