NAC haalt zorgen weg: Op korte en middellange termijn geen enkele invloed
"De veiligheid voor de toeschouwers is hierbij niet in het geding"

NAC haalt zorgen weg: "Op korte en middellange termijn geen enkele invloed"

30-10-2014 09:47

De scheuren in de betonnen constructie van het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda hebben geen invloed op de veiligheid voor toeschouwers. De scheuren moeten behandeld worden, maar op dit moment hebben ze op 'geen enkele manier' invloed op de veiligheid van bezoekers van het stadion.

'De gebreken hebben op korte en middellange termijn geen enkele invloed op de draagkracht van de tribunes. De veiligheid voor de toeschouwers is hierbij niet in het geding. De geconstateerde scheuren moeten wel worden behandeld om op lange termijn veiligheidsproblemen te voorkomen', schrijft NAC in een verklaring op het digitale thuis.

'NAC is met de gemeente en adviseurs in overleg over het definitieve herstel van de scheuren aan de tribune. Er ligt een technisch rapport met een analyse en meerdere oplossingen voor de geconstateerde gebreken. Inmiddels heeft de gemeente Breda aan een tweede adviesbureau een second opinion gevraagd. Op basis hiervan kan een keuze gemaakt worden voor de beste oplossing om de gebreken te herstellen.'

Wethouder Bernie van den Berg liet in een eerste reactie ook al weten dat er geen veiligheidsrisico's zijn en dat men daarom de KNVB niet heeft ingelicht over het probleem.