PSG dupeert Ajax-fans: 'De club is onder protest akkoord gegaan'
Amsterdammers mogen maar met klein aantal fans naar Parijs afreizen

PSG dupeert Ajax-fans: 'De club is onder protest akkoord gegaan'

30-10-2014 10:00
35

Ajax krijgt van Paris Saint-Germain slechts 850 toegangskaarten voor de wedstrijd in de Champions League, meldt de Amsterdamse club donderdag. Dat ligt ver onder het normale aantal kaarten voor bezoekende fans.

Dinsdag 25 november treffen beide ploegen elkaar in Parc des Prinses tijdens de vijfde speelronde in de groepsfase. Bij Europese wedstrijden moet de thuisploeg minimaal vijf procent van de stadioncapaciteit beschikbaar stellen aan de fans van de bezoekende clubs.

Het stadion van PSG kan een kleine 50.000 fans herbergen, waardoor Ajax normaliter recht heeft op minimaal 2200 kaarten. Omdat Parijs goed te bereiken is met de auto, zou het uitvak van de Amsterdammers waarschijnlijk in een mum van tijd uitverkocht zijn. Het besluit van PSG is dan ook verrassend. 'De beweegredenen voor het geringe aantal beschikbaar gestelde plaatsbewijzen worden nog medegedeeld aan Ajax', schrijft de Amsterdamse club. 'Ondertussen is de club onder protest akkoord gegaan met de beslissing.'

PSG heeft Ajax ook medegedeeld dat fans zonder toegangsbewijs voor de wedstrijd op 25 november niet welkom zijn in de Franse hoofdstad. 'Ajax roept supporters zonder geldig plaatsbewijs dan ook op om vooral niet af te reizen.'

De Supportersvereniging Ajax laat op de website van Ajax Life weten niet eens zo ontevreden te zijn over het resultaat. 'Het is niet optimaal, maar we hebben zo'n gevoel dat het resultaat onderaan de streep nog een stuk slechter had kunnen zijn', schrijft de SVA. 'Het is helaas niet anders. Eerdere ervaringen leren dat het als uitsupporter wel vaker geen pretje is om Europese wedstrijden in Frankrijk te bezoeken. We zijn blij dat Ajax zijn best heeft gedaan en 850 fans mag meenemen. Als de Ajacieden met kaartje zich netjes gedragen, hopen we volgende keer 'gewoon' met een uitvak op volle kracht naar PSG of elders in Frankrijk af te reizen.