Van altijd spelen naar tweede viool bij Ajax: Dan moet je niet gaan zeuren
Boer wist waar hij aan toe was: "Die rol heb ik nu eenmaal en dat is prima"

Van altijd spelen naar tweede viool bij Ajax: "Dan moet je niet gaan zeuren"

30-10-2014 10:57
6

Diederik Boer wist dondersgoed waar hij aan begon, toen hij PEC Zwolle inruilde voor Ajax. Een kijkje in de keuken van een topclub was wat hij wilde, maar dat betekende wel dat hij tweede doelman werd. De Emmeloorder gaat daar niet over zaniken.

Tegen de amateurs van Urk mocht Boer voor de tweede keer onder de lat van Ajax plaatsnemen in het bekertoernooi. "Een wedstrijd spelen blijft altijd speciaal en leuk en ik kijk er altijd erg naar uit", zegt hij tegen Metro. "Zeker nu omdat ik inderdaad niet heel veel speel. Dan is het altijd lekker om een wedstrijdje mee te pikken."

Boer 'weet wat zijn rol is', vertelt hij aan de gratis krant. "Op het moment dat ik moet spelen moet ik zorgen dat ik er sta en er zo goed mogelijk invulling aan geven. Die rol heb ik nu eenmaal en dat is prima." De keeper beaamt dat het een andere beleving is dan bij PEC Zwolle, waar hij zijn hele carrière speelde en vanaf 2005 eerste keus was.

"Natuurlijk is het anders. Afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles en op andere wedstrijddagen mis je de wedstrijdspanning. Dat had ik tegen Urk wel weer. Het is iets dat ik mis, maar ik ga niet lopen klagen. Kijk, het was mijn droom om op mijn leeftijd nog een keer bij een topclub te spelen. Toen die mogelijkheid zich aandiende bij Ajax heb ik die kans met beide handen aangegrepen."

"Ik wist precies waar ik aan toe was. Dan moet je niet gaan zeuren dat je weer wilt gaan spelen, na een maand of zelfs twee jaar", vervolgt Boer. "Ik wist dit van tevoren en tot nu toe bevalt het me uitstekend. Het valt me niet tegen, laat ik het zo zeggen."