Dost verhoogt de druk: Eindelijk heb ik de kans gekregen
Wolfsburg-spits scoort en levert twee assists: "Ik heb alles geprobeerd"

Dost verhoogt de druk: "Eindelijk heb ik de kans gekregen"

30-10-2014 11:21

Bas Dost kreeg in de DFB Pokal eindelijk weer eens een kans in de basis van VfL Wolfsburg. De voormalig topscorer van de Eredivisie greep deze mogelijkheid met beide handen aan door een doelpunt te maken en twee assists te leveren tegen 1. FC Heidenheim (4-1), dat uitkomt op het tweede niveau.

Kans gekregen, kans benut. Zo kan het duel in de Duitse beker voor Dost het best omschreven worden. Bij een stand van 1-1 scoorde de Nederlander vlak voor rust de tweede Wolfsburger goal, na de pauze stelde hij Luiz Gustavo tweemaal in staat het net te laten trillen. Daarmee verhoogt Dost de concurrentiestrijd in de Volkswagenstad.

"Ik moest eerst aan de wedstrijd wennen, maar later ging het goed", blikt Dost met Kicker terug. "Het heeft me zeer goed gedaan. Eindelijk heb ik de kans gekregen." De laatste keer dat de voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen in de basis stond, was op 8 maart. Zijn laatste goal was van de week ervoor. Daarna kreeg hij problemen met zijn enkel en in mei volgde een operatie.

In september meldde Dost zich weer helemaal fit terug, maar veel speeltijd kreeg hij niet. Trainer Dieter Hecking toonde zich tevreden met de prestatie van zijn aanvaller. "Ik ben blij dat Bas gescoord heeft en liet zien dat hij een goede conditie heeft."

Intussen wacht Dost met spanning af of hij genoeg heeft laten zien om ook in de Bundesliga van waarde te zijn. "Ik zie wel of ik erbij ben. Dat zou me zeer blij maken, ik heb alles geprobeerd", blikt Dost vooruit op het competitieduel met VfB Stuttgart.