Pellè vergroot druk op schouders Kazim-Richards: Als dat alles is...
Erfenis Italiaan zorgt voor hoge verwachtingen Kazim

Pellè vergroot druk op schouders Kazim-Richards: "Als dat alles is..."

30-10-2014 11:24
7

De druk op Colin Kazim-Richards wordt steeds groter. Graziano Pellè opvolgen is immers een loodzware taak. Zelf is de Engels-Turkse spits niet zo onder de indruk van kritiek of hoge verwachtingen. Hij is wel wat gewend.

In zijn eerste maanden in Rotterdam-Zuid is Kazim-Richards onder de indruk geraakt van de grootte van de club Feyenoord. "Ik had al veel gehoord over de fanatieke aanhang. Dat De Kuip altijd vol zit, zowel bij grote als kleine wedstrijden", vertelt Kazim in het Feyenoord Magazine. "Aan de gevoerde gesprekken met de clubleiding heb ik een zeer warm gevoel overgehouden. De passie waarmee bijvoorbeeld Martin van Geel over Feyenoord sprak, heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn keuze."

"Hij roemde onder meer de enorme achterban, die op intense wijze meeleeft en te allen tijde onvoorwaardelijk achter het team staat. Ook Pierre van Hooijdonk heeft louter positieve dingen gezegd. Wat me het meest is bijgebleven van zijn verhaal is dat het shirt met nummer 9 hier veel betekent, veel meer dan bij welke club ter wereld dan ook. Als iemand dat kan weten, is hij het", weet Kazim.

Door zijn voorganger Pellè is de druk op de schouders van Kazim sowieso al groot. "Haha, dat maakt mij niets uit. Wat kan er gebeuren? Dat mensen negatief over me praten op het moment dat ik iets niet goed doe? Als dat alles is… Er is zoveel gebeurd in mijn leven, dat de mening van anderen wel het minste is waar ik me druk om maak. Ik ben vader van twee kinderen. Ervoor zorgen dat er geen dag komt dat zij geen eten hebben, dát is voor mij druk."