Guidetti ook Celtics hattrickheld: Weer voetballen is een geschenk van God
Zweed loopt nu weg met Schotse club: "Iedereen fantastisch, van keukenpersoneel tot spelers"

Guidetti ook Celtics hattrickheld: "Weer voetballen is een geschenk van God"

30-10-2014 11:51

Tijdens zijn Feyenoord-periode blonk John Guidetti uit in het maken van doelpunten en verwierf hij een heldenstatus, onder meer door in drie opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick te produceren. Woensdag zette de Zweed zichzelf ook drie keer op het scoreformulier voor zijn nieuwe club Celtic.

Guidetti maakte zichzelf in het seizoen 2011/12 onsterfelijk door hattricks te maken tegen achtereenvolgens FC Twente, Ajax en Vitesse. In het Schotse bekerduel met Partick Thistle (6-0) lukte hem dat weer, waardoor zijn totaal na acht wedstrijden op evenzoveel doelpunten staat. "Ik voel me fantastisch, het was prachtig. Maar het is te danken aan mijn teamgenoten, de fans, aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt", reageerde de spits op de clubsite.

"Daarom staan al hun handtekeningen ook op de bal, want zonder hen was het niet mogelijk. Het is mijn taak om te scoren, maar zij maken dat mogelijk", vervolgde Super Guidetti, die in zijn Rotterdamse tijd veelvuldig de achterban en eigenlijk de hele club loofde. Datzelfde doet hij bij Celtic. "De fans waren absoluut fantastisch, net als iedereen, van het keukenpersoneel tot de spelers."

"Zij maken het allemaal zo makkelijk voor me en, zoals ik al zei, probeer ik mijn ding te doen om het team te helpen. Dit is een geweldig team om deel van uit te maken", aldus Guidetti, die daarna terugblikte op zijn productieve tijd in Nederland. Want wanneer was het voor laatst dat hij zich zo super voelde? "Dat was waarschijnlijk toen ik drie hattricks op rij scoorde in Nederland."

"Ik ben heel, heel blij. Ik ben gezegend om hier te zijn", ging de Zweed verder. "Ik lag tweeënhalf jaar geleden in een ziekenhuisbed en mensen zeiden dat ik wellicht niet meer zou spelen. Dus om hier vandaag de dag te staan en weer te voetballen is een geschenk van God en ik wil Celtic bedanken dat ze mij deze kans gegeven hebben."