Blessure-update Robben zorgt voor angstzweet bij dolend Dortmund
Nederlander krijgt goed nieuws van clubarts Bayern

Blessure-update Robben zorgt voor angstzweet bij dolend Dortmund

30-10-2014 12:00

Goed nieuws voor Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München is naar alle waarschijnlijkheid op tijd fit voor het altijd beladen duel met Borussia Dortmund, komende zaterdag om 18.30 uur.

Robben miste de voorbije twee wedstrijden wegens een lichte spierblessure. Tegenover Kicker zegt de Nederlander dat het de goede kant opgaat. "Ik denk dat het wel gaat lukken", zegt hij over het duel met BVB, een favoriete tegenstander van Robben. De afgelopen jaren maakte hij verschillende cruciale doelpunten tegen de Borussen.

Wedden

Meer odds

Vooral de treffer in de Champions League-finale op Wembley zal nooit uit zijn geheugen verdwijnen. Uit voorzorg werd de speler tegen Borussia Mönchengladbach en Hamburger SV aan de kant gehouden. Josep Guardiola zal ook blij zijn dat Robben terug is. Met de vleugelflitser wonnen de Duitsers dit seizoen alle wedstrijden (acht uit acht). Zonder Robben won Bayern maar één keer in vier pogingen.

"Het is mooi om belangrijk voor de ploeg te zijn door middel van assists of doelpunten", aldus Robben, die in zijn acht wedstrijden vijf keer scoorde en drie treffers voorbereidde. In de laatste vijf wedstrijden tegen Dortmund scoorde Robben vijf keer en bereidde hij één doelpunt voor. Dortmund is dit seizoen uitstekend op dreef in de Champions League, maar kent een dramatische vorm in de Bundesliga. De ploeg van Jürgen Klopp staat op een ontluisterende vijftiende plaats.