Stevens schudt Schalke wakker: 'De komende tien jaar lukt het niet'
Duitsers blazen te hoog van de toren, aldus Stevens

Stevens schudt Schalke wakker: 'De komende tien jaar lukt het niet'

30-10-2014 12:20
2

Huub Stevens denkt dat de directie van Schalke 04 te grote doelen stelt. De Limburgse oefenmeester werkte twee termijnen als hoofdtrainer in Gelsenkirchen en ziet hoe het verschil met Bayern München de laatste jaren alleen maar groter is geworden.

Na het ontslag van Jens Keller werd Roberto Di Matteo aangesteld als opvolger. De Italiaan was voor het laatst actief als interim-trainer bij Chelsea, waarmee hij op Duits grondgebied de Champions League won. "Of Schalke en Di Matteo een goede combinatie is? Daar moeten anderen over oordelen", zegt Stevens op de website van de Bundesliga.

"Een beetje verrast ben ik wel door dit besluit", vervolgt Stevens, die denkt dat Schalke als club te hoog van de toren blaast. "Het belangrijkste probleem van Schalke is dat de leiding het kampioenschap wil. Maar dat gaat niet gebeuren, in ieder geval de komende tien jaar niet. Bayern München zal de Bundesliga voor lange tijd gaan domineren. En als Bayern verzaakt, zijn er ook andere teams die met Schalke de concurrentie aangaan", besluit Stevens.