Eredivisie in goed daglicht gezet: Pellè en Tadic zijn fenomenaal
"Als je het hebt over teamspirit, dan moet je naar Southampton kijken"

Eredivisie in goed daglicht gezet: "Pellè en Tadic zijn fenomenaal"

30-10-2014 13:23
4

Met het aantrekken van Graziano Pellè en Dusan Tadic heeft de nieuwe Southampton-manager Ronald Koeman een gouden zet gedaan. De uit de Eredivisie afkomstige voetballers hebben in een paar maanden tijd hun naam meer dan gevestigd en dat zorgt voor veel lovende kritieken.

Pellè (van Feyenoord gekocht) was in twaalf officiële duels al goed voor negen goals, terwijl Tadic (overgekomen van FC Twente) in een gelijk aantal wedstrijden twee doelpunten en zeven assists op zijn naam bracht. Woensdagavond leverde het tweetal weer een puike partij in de League Cup tegen Stoke City (2-3, twee treffers Pellè).

Wedden

Meer odds

"Als je het hebt over teamspirit, dan moet je naar Southampton kijken", citeert De Telegraaf oud-international Ray Parlour. "Ze hebben afgelopen zomer flink wat topspelers verkocht, maar kijk eens wie ze hebben gehaald. Pellè en Tadic zijn fenomenaal geweest. Er komen nogal wat lastige wedstrijden voor ze aan, dus ik ben benieuwd wat ze daarin gaan doen. Maar ik verwacht ze zeker in de top zes."

De prestaties van Koeman met Southampton baren opzien in Engeland. De club raakte zes basisspelers kwijt, maar kocht uitstekend in en staat momenteel tweede in de Premier League. De recente 8-0 zege tegen Sunderland kon op veel bewondering rekenen.