Champions League-leider in de voetsporen van icoon Pelé: Het is een eer
Spanjaard komt meerjarig contract overeen met club uit New York

Champions League-leider in de voetsporen van icoon Pelé: "Het is een eer"

30-10-2014 14:59

Raúl blaast zijn voetbalcarrière nieuw leven in op Amerikaanse bodem. De 37-jarige Spanjaard is een meerjarig contract overeengekomen met New York Cosmos, waar hij de medische keuring nog wel moet doorstaan. Dat is donderdag naar buiten gebracht.

In de jaren zeventig en tachtig beleefde de club uit New York succesvolle tijden met spelers als Pelé en Franz Beckenbauer. Ook Guus Hiddink en Johan Neeskens waren te bewonderen voor deze formatie, die vier jaar geleden heropgericht werd. Cosmos is actief op het tweede niveau van de Verenigde Staten.

Raúl zal naast wedstrijden spelen ook als technisch adviseur aan de jeugdopleiding verbonden worden. Zelf kijkt de spits halsreikend uit naar deze periode. "Iedereen in de voetbalwereld kent Cosmos en weet welke spelers voor deze club zijn uitgekomen", luidt de reactie op de clubwebsite. "Ze leverden een bijdrage aan de groei van het voetbal in de Verenigde Staten. Het is een eer dat ik in hun voetstappen mag treden."

De geroutineerde spits kwam vorig seizoen voor het laatst in actie namens Al-Sadd. Raúl is nog altijd topscorer aller tijden van de Champions League dankzij doelpunten bij Real Madrid en Schalke 04, maar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn hard op weg om deze status afhandig te maken.