Simeone weigert spelers aan te pakken: Geen leven op basis van herinneringen
Argentijn heeft begrip voor de situatie in Europa

Simeone weigert spelers aan te pakken: "Geen leven op basis van herinneringen"

30-10-2014 16:25

Atlético Madrid won vorig seizoen de Spaanse titel en bereikte de finale van de Champions League. Daarmee bewijst de formatie van Diego Simeone de strijd aan te kunnen met Real Madrid en FC Barcelona, maar de Argentijnse coach beseft zich terdege dat de verschillen nog steeds bestaan.

In tegenstelling tot Real en Barça is Atlético nog niet in staat om de beste spelers te behouden. Afgelopen zomer vertrokken Diego Costa, Felipe Luis en Thibaut Courtois naar Chelsea. Ook David Villa nam afscheid. "Dat was geen verrassing voor ons. We beschikten over een team dat vorig seizoen explodeerde en dan zijn er clubs met meer kapitaalkracht dan Atlético", vertelt Simeone aan Cadena SER.

"Zulke clubs hebben de mogelijkheid om spelers uit te kiezen en dat is prima. Sommige mensen beschouwen dat als onsportief, maar zo zit de markt gewoon in elkaar. Iedere voetballer heeft het recht om te willen groeien", vervolgt Simeone. "De insteek is louter om zulke individuen in te passen. Van Falcao, Diego Costa tot aan Felipe: allemaal zijn ze als professionals vertrokken. Dat motiveert me juist extra."

"Het is fantastisch om nieuwe gezichten te begroeten. Ik ga niet zeggen dat we Costa wilden laten gaan, maar wat wil je dan doen? Je moet niet gaan leven op basis van herinneringen", aldus de oefenmeester.