Misstap in Madrid maakt nieuw thema los bij Barça: Bewust voor gekozen
Oud-doelman kan zich niet vinden in kritische geluiden

Misstap in Madrid maakt nieuw thema los bij Barça: "Bewust voor gekozen"

30-10-2014 16:37

FC Barcelona verloor afgelopen weekend pas voor de eerste keer dit seizoen een competitiewedstrijd. Op bezoek bij Real Madrid was dat geen schande, maar na het bezoek aan de Spaanse hoofdstad barstte de kritiek desondanks los. Technisch directeur Andoni Zubizarreta werd daarbij niet gespaard.

In Madrid bedroeg de gemiddelde leeftijd van Barça 28.7 jaar. Liefst zeven basisspelers zijn al dertig jaar of ouder. "Dat is maar een tijdelijk thema", bezweert Zubizarreta in El Pais. "Het zou al heel anders zijn geweest indien we hadden aangetreden met jongens als Ter Stegen, Bartra, Sergi Roberto en Rafinha. Dan vliegt de gemiddelde leeftijd omlaag."

"We hebben een selectie met verschillende leeftijdsgroepen. We hebben de spelers niet alleen ouder laten worden, maar hebben ook bewust voor ervaring gekozen met uitzondering van Ter Stegen en Douglas. De insteek is om een team neer te zetten voor een volledig seizoen en niet slechts voor één wedstrijd", aldus de oud-doelman.

Voor Zubizarreta is er geen aanleiding om in te grijpen. "We zijn allemaal mensen. Mijn vertrouwen in het elftal, de selectie en de coach is volledig aanwezig."