De Boer ziet stagnatie bij potentiële Ajacieden: Dan moet je de mouwen opstropen
Trainer overweegt in januari in te grijpen door terugkeer te forceren

De Boer ziet stagnatie bij potentiële Ajacieden: "Dan moet je de mouwen opstropen"

30-10-2014 16:58
5

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt niet met goedkeuring naar de ontwikkeling van verhuurde spelers. Volgens de oefenmeester is het een overweging om sommigen terug te roepen indien het perspectief moeizaam blijft.

Mickey van der Hart speelde woensdagavond pas zijn tweede officiële wedstrijd van het seizoen, in de beker tegen FC Twente. Zijn huidige clubgenoot Lesly de Sa ontbrak vanwege een blessure, wat Dejan Meleg bij SC Cambuur eveneens overkwam. Fabian Sporkslede komt op zijn beurt nauwelijks aan de bak bij Willem II. Bas Kuipers is met vierhonderd minuten bij Excelsior bezig aan de beste serie.

De Boer is absoluut niet content met de huidige situatie van deze potentiële Ajax-spelers. "Als je goed bent, speel je. Een trainer stelt niet zijn mindere spelers op. Spelers zien het soms in eerste instantie niet zitten om verhuurd te worden, maar moeten dan de mouwen opstropen. Dat hoort er ook bij", vertelt de oefenmeester aan Ajax Life.

Voor De Boer is het een optie om over enkele maanden in te grijpen. "Als een speler geen zicht heeft op speelminuten in de tweede helft seizoenshelft, kunnen we 'm beter terughalen en bij ons laten trainen. Dan heb je 'm in elk geval dicht bij je en kun je zelf zijn ontwikkeling bepalen."