Messi grijpt bij Barça naast bekende trofee: Bij zijn naam was de respons unaniem
Landgenoot Mascherano mag zich de beste noemen

Messi grijpt bij Barça naast bekende trofee: "Bij zijn naam was de respons unaniem"

30-10-2014 17:09

Bij FC Barcelona is de trofee voor de Speler van het Jaar opnieuw uitgereikt aan een Argentijn. Lionel Messi won drie van de vier voorgaande stemmingen, maar ditmaal ging Javier Mascherano er met de eer vandoor.

De trofee heet officieel de Memorial Aldo Rovira, vernoemd naar een in 2009 verongelukt vooraanstaand clublid. Met uitzondering van Eric Abidal (2012) domineerde Messi deze verkiezing jarenlang. De steraanvaller beleefde in het seizoen 2013/14 echter de nodige problemen en moet daardoor genoegen nemen met een andere plek op de ranglijst.

"Ik was deel van de jury die Mascherano verkoos", zegt president Josep Maria Bartomeu op de website van Barça. "Ik moet wel zeggen dat er eerst heel wat discussie was. Maar toen de naam van Mascherano was de positieve respons unaniem en dus is dit een verdiende prijs voor hem. Het is een eer om een speler als Mascherano in het team te hebben."

Mascherano, in 2010 overgenomen van Liverpool, reageert enthousiast. "Ik wil iedereen bedanken die voor mij gestemd heeft. We zullen proberen om te blijven presteren zoals we dat tot nu toe gedaan hebben, met dezelfde toewijding."