Verbeek zegt 'nee' tegen NAC: Niet de juiste keuze om de kar te gaan trekken
Bredase club moet opvolger Gudelj elders op shortlist zoeken

Verbeek zegt 'nee' tegen NAC: "Niet de juiste keuze om de kar te gaan trekken"

30-10-2014 17:28
2

Gertjan Verbeek heeft een streep gezet door een mogelijke samenwerking met NAC Breda. Maandag sprak de clubloze trainer nog met technisch directeur Graeme Rutjes, die inmiddels een afzegging op zak heeft.

NAC nam enkele weken geleden afscheid van Nebojsa Gudelj en is sindsdien op zoek naar een opvolger. De Bredase club heeft een shortlist opgesteld met daarop verschillende namen, waaronder Verbeek. Hoewel de oefenmeester niet de eerste kandidaat was, voerde hij maandag een gesprek met Rutjes om de mogelijkheden door te nemen.

"We hebben een constructief gesprek gehad", zegt de 52-jarige Verbeek aan De Telegraaf. "Maar ik heb Graeme verteld, dat ik afzie van een vervolggesprek. De fase, waarin NAC nu zit, en waar ze heen willen, hebben mij doen besluiten dat dat niet de juiste keuze is om de kar te gaan trekken."

De oud-trainer van clubs als sc Heerenveen, Feyenoord en AZ hoopt op een ander avontuur. "Bovendien heb ik eerder al laten weten, dat mijn voorkeur uitgaat naar het buitenland. Ze vonden het jammer."