Ervaren trainer kent mogelijk lot: Hoor het wel als het vertrouwen er niet meer is
Van Dijk stapt niet zelf op, maar sluit een ingreep allerminst uit

Ervaren trainer kent mogelijk lot: "Hoor het wel als het vertrouwen er niet meer is"

30-10-2014 17:47

Er heerst momenteel een dramatische sfeer rond Helmond Sport. Na elf wedstrijden staat de Brabantse club op een gedeelde laatste plaats in de Jupiler League, waar deelname in de strijd om promotie het doel is. Trainer Jan van Dijk begrijpt dat de teleurstelling toeneemt.

Helmond Sport won dit seizoen alleen de derby tegen FC Oss en dus groeit de frustratie. "Dat mag ook wel", vertelt de trainer aan Omroep Brabant. "Ik vind dat je als supporter absoluut recht van spreken hebt. Ik ben het alleen niet eens dat men zegt dat ze hun best niet doen, dat er geen spirit in zit. Iedereen praat elkaar na. Dat gaat van supporters naar sponsoren, naar pers. Dat vind ik absolute onzin."

Van Dijk ziet nog een andere mogelijkheid waardoor het momenteel misloopt. "Misschien heb ik het tactisch vermogen van de selectie wel te hoog ingeschat. Dat is geen schande, maar ik had me er iets anders bij voorgesteld. We hebben nu samen besloten om even een stapje terug te doen. Om het wat simpeler te houden. Op die manier proberen ervoor te zorgen dat we het vertrouwen weer terug krijgen."

Voor de trainer is opstappen op dit moment geen item. Wel begrijpt hij dat de focus zich ook op diens functioneren richt. "Als men vindt dat het er vertrouwen er niet meer is, dan hoor ik het wel. Ze weten ook wat wij er aan doen. Ik heb er ook slapeloze nachten van. Maar we zijn zo hard bezig om er een ommekeer aan te geven en dat gaat gebeuren."