Man City voor beladen stadsderby in afwachting van herstel steunpilaren
Silva en Touré vormen vraagtekens voor komend weekend

Man City voor beladen stadsderby in afwachting van herstel steunpilaren

30-10-2014 17:55

Manchester City is in afwachting van de MRI-scan van David Silva. Het is daardoor nog onduidelijk of de international van Spanje inzetbaar is voor de beladen ontmoeting met stadsgenoot Manchester United.

City hield een dubbele domper over aan het League Cup-duel met Newcastle United. Niet alleen wisten de 'Magpies' met 0-2 te winnen in het Etihad Stadium, de tweede opeenvolgende nederlaag voor Manuel Pellegrini en zijn spelers, maar ook viel Silva geblesseerd uit. Al na negen minuten was diens optreden afgelopen.

Binnen een dag hoopt City meer duidelijkheid te hebben over de fysieke gesteldheid van de smaakmaker, die in het competitieduel met West Ham United (2-1) afgelopen weekend nog fraai scoorde. Ondertussen is het ook nog onduidelijk of Yaya Touré kan spelen. De Ivoriaan viel met een liesblessure uit, maar heeft goede hoop voor de derby van Manchester.

City staat momenteel derde in de Premier League. Het gat met lijstaanvoerder Chelsea, dat dit weekend op laagvlieger Queens Park Rangers stuit, bedraagt negen punten. Nieuw puntenverlies zou de hernieuwde titelaspiraties van City dus al vroegtijdig kunnen verstoren.