PEC in wachtkamer: 'De geruchten over Necid zullen nog wel een tijdje doorgaan'
Eredivisionist moet vrezen voor vertrek van huurling

PEC in wachtkamer: 'De geruchten over Necid zullen nog wel een tijdje doorgaan'

30-10-2014 19:16
1

Tomas Necid wist in de eerste weken van de nieuwe competitie een zeer sterke indruk te maken. Door zijn goede prestaties werd zijn naam al meerdere keren in verband gebracht met andere clubs. PEC Zwolle vreest dat het slechts een paar maanden van de huurling kan genieten en men gaat er vanuit dat de komende weken meer clubs genoemd zullen worden als mogelijke nieuwe werkgever van de Tsjechische aanvaller.

"Het zijn geruchten, en die zullen ook nog wel een tijdje doorgaan. Maar concrete partijen zijn niet bekend bij PEC", aldus Gerard Nijkamp tegenover Voetbal International.

Necid is 'eigendom' van CSKA Moskou dat in de verhuurovereenkomst vast liet leggen dat de aanvaller in de winter teruggehaald zou kunnen worden naar Rusland. Nijkamp sluit echter niet uit dat de aanvaller het gehele seizoen het shirt van PEC Zwolle zal dragen. "Dus we wisten dat al vanaf het begin van dit seizoen",  vertelde de technisch directeur van de bekerwinnaar, die echter wel wenste te benadrukken dat Necid ook gewoon het seizoen of zou kunnen maken bij PEC.

Necid (25) maakte in 2009 de overstap van Slavia Praag naar CSKA Moskou. Hij speelde 75 competitiewedstrijden voor de Russische club en wist daarin negentien keer het net van de tegenstander te vinden. Voor PEC Zwolle was hij in de Eredivisie goed voor vier treffers in negen duels.