De Vrij houdt stand tegen Toni en klimt naar de derde plaats in Italië
SS Lazio steeds beter op dreef

30-10-2014 22:43

SS Lazio is de nieuwe nummer drie in de Serie A. De Romeinen presteren na een ondermaatse seizoensstart al weken prima en hadden donderdagavond aan een 1-1 gelijkspel tegen Hellas Verona voldoende om de derde plaats te pakken in Italië.

Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank maakten SS Lazio en Hellas Verona er een bijzonder matige eerste helft van. De Nederlandse verdediger had de ervaren rot Luca Toni als directe tegenstander en bespeelde hem uitstekend. Het was helemaal feest voor Lazio toen Senijad Luli vlak voor rust scoorde na een flinke fout van Vangelis Moras.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en had De Vrij weinig meer in te brengen tegen Toni, die enkele grote kansen kreeg. Het was uiteindelijk ook de voormalig topspits die voor de 1-1 tekende. Dat deed hij vanaf elf meter na een overtreding van rechtsback Cavanda. Lazio staat nu met zestien punten uit tien duels derde en deelt die plek met AC Milan, Udinese en Sampdoria. Hellas moet het doen met plaats elf.