PSV al drie jaar debutantenparadijs voor spelers uit eigen jeugdopleiding
Bergwijn zestiende debutant in hoofdmacht van Eindhovenaren in afgelopen drie seizoenen

PSV al drie jaar debutantenparadijs voor spelers uit eigen jeugdopleiding

31-10-2014 07:40
27

Steven Bergwijn maakte woensdagavond zijn officiële debuut in de hoofdmacht van PSV. Hij was de zestiende speler die in de afgelopen drie jaar vanuit de eigen jeugdopleiding zijn debuut maakte in het eerste elftal van de Eindhovenaren.

Tien minuten voor tijd viel Bergwijn in tijdens het bekerduel met Almere City FC (1-5). In die korte periode leverde hij een assist op Georgino Wijnaldum. Na afloop waren de aanvoerder van PSV en trainer Phillip Cocu lovend over de jongeling. In de afgelopen drie jaar gingen vijftien 'jeugdspelers' hem voor.

Veel van de spelers die de afgelopen drie jaar hun debuut maakte vanuit de eigen opleiding spelen nog altijd in Eindhoven. Het gaat daarbij om Memphis Depay, Jürgen Locadia, Joshua Brenet, Nigel Bertrams, Jorrit Hendrix, Jeroen Zoet, Rai Vloet, Aleksandar Boljevic, Marcel Ritzmaier en Zakaria Bakkali, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Laatstgenoemde speelt echter geen wedstrijden meer.

Van de debutanten vertrokken inmiddels ook een aantal spelers. Gianluca Maria (MVV), Stefano Marzo (sc Heerenveen), Maikel Verkoelen (RKC Waalwijk), Rik Schouw (RKSV Halsteren) en Peter van Ooijen (Go Ahead Eagles) zijn inmiddels actief voor een andere club.