Ajax hoeft indruk makende Eto'o niet nog een keer te bellen
Kameroener heeft clausule in contract bij Everton

Ajax hoeft indruk makende Eto'o niet nog een keer te bellen

31-10-2014 07:56
7

De mensen binnen Ajax die misschien stiekem nog hopen dat Samuel Eto'o volgende zomer wél naar de Arena komt, kunnen die droom laten varen. De aanvaller uit Kameroen maakt indruk bij Everton en blijft zo goed als zeker een jaar langer op Goodison Park.

Dat laat manager Roberto Martinez vrijdag weten. De 33-jarige Eto'o tekende eerder dit jaar een contract voor twaalf maanden bij Everton. In de verbintenis zit een optie voor een extra seizoen. Die treedt sowieso in werking als Eto'o dit seizoen vijftien keer in de basis is begonnen. Op dit moment heeft hij vijf keer in de basis gestaan en viel hij vier keer in.

Wedden

Meer odds

In totaal scoorde de Kameroener drie keer, waarvan twee afgelopen weekend tegen Burnley (1-3). Liverpool, West Ham United en Ajax wilden Eto'o afgelopen zomer ook vastleggen, maar kunnen een eventuele nieuwe poging uit hun hoofd zetten. "Het is logisch dat hij nog een jaar erbij krijgt", aldus Martinez in The Daily Mail. "Die optie is gebaseerd op basisplaatsen, dus waarschijnlijk gebeurt het automatisch."

"Het belangrijkste voor hem is dat ik wil dat hij geniet van het voetballen en zijn winnersmentaliteit overbrengt op de rest van de groep. Ik ben er altijd van uitgegaan dat zijn periode bij Everton minimaal twee jaar gaat duren. Op de manier zoals hij nu speelt, zou hij die optie heel snel kunnen activeren", besluit de Spaanse manager van Everton.