'Schalke 04 tast diep in buidel voor Huntelaar: 14 miljoen in krap drie jaar'
Contact van aanvaller loopt in de zomer van 2015 af bij Schalke 04

'Schalke 04 tast diep in buidel voor Huntelaar: 14 miljoen in krap drie jaar'

31-10-2014 07:55
19

Klaas Jan Huntelaar kan een nieuw contract tekenen bij Schalke 04. De huidige verbintenis van de aanvaller loopt tot en met het einde van het seizoen, daarna kan hij transfervrij vertrekken. De spits is met de club uit Gelsenkirchen echter in gesprek over een nieuw contract.

De eerste verkennende gesprekken zijn inmiddels gevoerd. "We hebben een goed gesprek gehad", zegt manager Horst Heldt in gesprek met Bild. "Beide partijen hebben interesse in een verdere samenwerking."

De 31-jarige spits kan volgens Bild een salarisverhoging verwachten. Schalke wil de doelpuntenmaker een contract aanbieden dat loopt tot de zomer van 2017. Dat nieuwe contract zou de international een bedrag van ongeveer veertien miljoen euro opleveren, daarmee gaat Huntelaar er op vooruit ten opzichte van zijn huidige overeenkomst met Die Köningsblauwen.

Huntelaar speelt sinds 2010 bij Schalke 04. In 151 officiële wedstrijden kwam hij tot 97 doelpunten. Voor zijn overstap naar Duitsland was Huntelaar actief voor PSV, De Graafschap, AGOVV Apeldoorn, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan.