Suarez keert terug in Amsterdam: Hij was ook een beetje bijzonder
Uruguayaan komt in de Champions League op bezoek

Suarez keert terug in Amsterdam: "Hij was ook een beetje bijzonder"

31-10-2014 08:12
1

Luis Suarez keert volgende week woensdag terug in de Amsterdam Arena. Van de huidige selectie is Nicolai Boilesen nog de enige speler die met Suarez samenwerkte, al maakte de Deen pas zijn debuut toen de Uruguayaan al naar Liverpool vertrokken was.

Toch weet Boilesen nog wel hoe Suarez zich gedroeg op en naast het veld. Als benjamin van de Ajax-selectie keek Boilesen immers zijn ogen uit. "Hij was zó belangrijk", zegt Boilesen tegen Ekstra Bladet. "Als hij op de helft van de tegenstander was, deed hij er altijd wat mee. Altijd. Hij nam veel verantwoordelijkheid op het veld. Dat is ook leiderschap", herinnert Boilesen zich.

De Deen zag dat Suarez indertijd al een reputatie aan het opbouwen was in de pers. "Niemand twijfelde aan zijn kwaliteiten. Hij maakte veel doelpunten, maar hij was ook een beetje bijzonder. Hij praatte bijvoorbeeld bijna geen Nederlands, hoewel hij al jaren hier was. En dan had je die beet tegen PSV. Daar werd stevig over bericht in de pers, maar pas in Engeland werd hij echt aangepakt door de media. Hoewel hij in Nederland al veel media-aandacht kreeg, was dat in Engeland het vier- of vijfvoudige."