Ziekenboeg PSV stroomt leeg, ervaren middenvelder staat voor rentree
Schaars en Tamata klaar voor rentree, Hiljemark pas na de winterstop terug

Ziekenboeg PSV stroomt leeg, ervaren middenvelder staat voor rentree

31-10-2014 08:19
3

PSV-trainer Phillip Cocu moet de komende wedstrijden keuzes maken op het middenveld. Hij heeft meer goede opties dan plaatsen. De keuze zal bovendien snel nog groter worden. Stijn Schaars is op de weg terug na een langdurige afwezigheid door een knieblessure.

Sinds eind maart staat Schaars aan de kant. De middenvelder hield aanhoudende klachten rondom de kuitbeenkop, in mei werd hij in de Verenigde Staten geopereerd. Als Schaars geen terugslag krijgt, maakt hij volgende week bij Jong PSV zijn rentree in wedstrijdverband, meldt het Eindhovens Dagblad.

Jong PSV-trainer Darije Kalezic kan volgende week ook een beroep doen op Abel Tamata. De verdediger stond twee maanden aan de kant door een breuk in het middenvoetsbeentje, opgelopen tijdens een Europa League-duel. De ploeg uit de Jupiler League komt komende week twee keer in actie. Maandag speelt men thuis tegen VVV, vrijdag volgt een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Met het vertrek van Schaars en Tamata uit de Eindhovense ziekenboeg blijft Oscar Hiljemark alleen over. De middenvelder komt pas na de winterstop weer in actie voor PSV. De Zweed is momenteel uitgeschakeld door een heupoperatie.