Ribéry voelde zich de voetveeg van liegende Fransen: 'Het negatieve overheerst'
"Ik weet zeker dat de beslissing die hij genomen heeft de juiste is"

Ribéry voelde zich de voetveeg van liegende Fransen: 'Het negatieve overheerst'

31-10-2014 08:39

Het besluit van Franck Ribéry om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de Franse nationale ploeg houdt de gemoederen nog altijd bezig. Zelfs Zinedine Zidane sprak de hoop uit dat Ribéry terugkomt op die beslissing, terwijl UEFA-voorzitter Michel Platini dreigt met een schorsing voor de 31-jarige aanvaller van Bayern München.

Over het stapje terug van Ribéry doen de wildste geruchten te ronden. Zijn zaakwaarnemer geeft nu openheid van zaken. "Hij heeft daartoe besloten omdat er constant debatten over hem waren. Nadat hij het WK moest missen, werd gezegd dat hij bang zou zijn voor naalden, dat hij zich aanstelt en dat Les Bleus zonder hem beter spelen. Als je dat hoort, gaat het alleen maar over het negatieve", zegt de zaakwaarnemer van Ribéry, Jean-Pierre Bernes, over het besluit van de Fransman.

Ribéry miste het WK in Brazilië door een rugblessure. Het vertrouwen in de teamarts van de Fransen verdween, toen hij Ribéry geen toestemming gaf om zich bij zijn club te laten behandelen aan zijn problemen. Terwijl Ribéry een cortisonenkuur nam, verspreidden zijn landgenoten het gerucht dat de Fransman bang zou zijn voor naalden. Op die manier wilde de bond Ribéry de zwarte piet toeschuiven.

"Franck is een emotioneel mens. Ik weet zeker dat de beslissing die hij genomen heeft de juiste is", gaat zijn agent verder. Een terugkeer bij de nationale ploeg sluit Bernes op voorhand toch niet helemaal uit. Zeker met het oog op het EK 2016 dat nota bene plaatsvindt in Frankrijk. "Er is geen geheim akkoord met bondscoach Didier Deschamps dat Ribéry terugkeert."

"Franck zal over twee jaar nog altijd een emotionele jongen zijn. Hij moet het gevoel hebben dat iedereen stappen vooruit maakt. Dat zullen we ooit wel een keer bekijken. Op dit moment bekommert hij zich eerst om zijn leven", zegt Bernet over de 81-voudig international.