Heerenveen met lef naar Grolsch Veste: Ons in ieder geval niet verstoppen
Friezen willen van eigen kracht uitgaan tegen FC Twente

Heerenveen met lef naar Grolsch Veste: "Ons in ieder geval niet verstoppen"

31-10-2014 13:00
1

SC Heerenveen wacht zaterdagavond een lastig uitduel bij FC Twente, maar dat weerhoudt trainer Dwight Lodeweges er niet van om te kiezen voor een offensieve tactiek. De oefenmeester rekent erop dat zijn dat ploeg met lef aan de aftrap verschijnt in Enschede.

"We moeten niet op de eigen zestien gaan lopen verdedigen. Dat is vragen om problemen, want Twente heeft veel individuele kwaliteit en is vaardig in de kleine ruimte", blikt Lodeweges op de clubwebsite van Heerenveen vooruit op het duel in Enschede. "Wij moeten ons in ieder geval niet verstoppen. Dat betekent niet dat we blind druk moeten zetten, maar als je angstig bent roep je de problemen over jezelf af."

Wedden

Meer odds

De kans bestaat dat de Twente-spelers met zware benen aan de aftrap verschijnen, want de ploeg van trainer Alfred Schreuder had woensdagavond in de KNVB Beker een strafschoppenserie nodig om zich te ontdoen van Go Ahead Eagles. Lodeweges ziet dat echter niet direct als voordeel. "De selectie van Twente is breed genoeg en het feit dat ze door zijn naar de volgende ronde kan ook een impuls geven. Twente is er morgen wel klaar voor."

Bij Heerenveen is Sam Larsson er nog niet bij, de Zweed is wel op de goede weg. De rest van de selectie is fit, dus ook aanvoerder Marten de Roon is weer inzetbaar.