Vitesse heeft geen angst: Het had voor Ajax ook makkelijker gekund
Bosz passeert Labyad en Kashia

Vitesse heeft geen angst: "Het had voor Ajax ook makkelijker gekund"

31-10-2014 12:43
2

Vitesse plaatste zich dinsdag middels een 2-1 zege op FC Dordrecht voor de achtste finales van de KNVB Beker. Het zal een lastig karwei worden om ook die ronde te overleven, de Arnhemmers werden donderdagavond gekoppeld aan een duel met Ajax.

Vitesse moet ook nog eens in de Arena op bezoek, maar Peter Bosz schrok daar niet van. "Het had makkelijker gekund, maar ook moeilijker", zegt hij in gesprek met De Gelderlander en Voetbal International. "Het had voor Ajax ook makkelijker gekund overigens."

Bosz zegt weinig met lotingen te kunnen. "Ik heb gisteravond naar alle wedstrijden zitten kijken en dacht vervolgens: dan kan ik ook wel wakker blijven voor de loting. Mijn eerste reactie? Ik ben nergens bang voor en we gaan naar Amsterdam om te winnen. En ja, we hebben vorig jaar gewonnen daar. Maar wat moet je met die informatie? Niks."

Voor de Arnhemmers wacht zondag een bezoek aan FC Utrecht, de huidige nummer dertien van de ranglijst. Kevin Diks zal in de Galgenwaard aan de aftrap staan. De achttienjarige verdediger vervangt, net als dinsdag tegen FC Dordrecht, de geblesseerde Wallace. 

Bosz lijkt er verder voor te kiezen om de weer herstelde Zakaria Labyad nog niet op te stellen. Hij trainde vrijdag weer volop mee met de selectie, maar de goed spelende Denis Olinik krijgt vooralsnog de voorkeur. Guram Kashia keert eveneens nog niet in het team terug.