In het kort: Zware blessure voor toptalent van Schalke, Roda-'td' naar Bakoe

In het kort: Zware blessure voor toptalent van Schalke, Roda-'td' naar Bakoe

31-10-2014 23:45

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zware blessure voor Draxler
Schalke 04 is middenvelder Julian Draxler voor langere tijd kwijt. De Duitse international heeft vrijdag een ernstige spierblessure in zijn rechter bovenbeen opgelopen in de wedstrijd tegen FC Augsburg. Hij is zeker tot de winterstop uitgeschakeld, meldde clubleider Horst Heldt na het duel, dat Schalke met 1-0 won dankzij een treffer van Klaas-Jan Huntelaar. Draxler viel al in de eerste minuut van de wedstrijd uit na een botsing met Paul Verhaegh, de Nederlandse aanvoerder van FC Augsburg.

AC Milan en United in gesprek
AC Milan en Manchester United willen het gemis van Europees voetbal opvangen met een vriendschappelijk treffen. De twee clubs zijn met elkaar in gesprek over een oefenduel, dat begin volgend jaar moet plaatsvinden. "Het is iets waar we al een paar weken over praten en waar van beide kanten interesse voor bestaat. Nu moeten we nog een juiste datum en plaats vinden", citeert NUsport Milan-directeur Umberto Gandini.

Roda-'td' naar Bakoe
Roda JC Kerkrade ziet hoofd opleidingen Roland Vroomans vertrekken. De 47-jarige bestuurder gaat aan de slag bij Inter Bakoe, een club uit Azerbeidzjan. Bij de club wordt Vroomans technisch directeur. "Gezien het mooie en uitdagende project met de Voetbalacademie van Roda JC is mijn vertrek veel te snel. Ik had ook niet verwacht dat deze interesse er zou komen, maar dit is een unieke kans voor mij die ik simpelweg niet kan laten lopen", aldus Vroomans op de website van de Jupiler League-club.

Van der Wiel twee duels geschorst
Gregory van der Wiel moet twee duels toekijken na zijn rode kaart in het competitieduel met Girondins Bordeaux. Dat vertelde Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc vrijdag, meldt Voetbal International. Van der Wiel mist daardoor onder meer de kraker tegen Olympique Marseille. Zlatan Ibrahimovic is komend weekend mogelijk wel inzetbaar, hij is op de weg terug van een blessure. Van der Wiel kreeg afgelopen week na een half uur een rode kaart voorgehouden. Ook Thiago Motta is geschorst namens de regerend kampioen.

Bayern - BVB wereldwijd te zien
De Bundesliga-kraker Bayern München - Borussia Dortmund is bijna overal ter wereld te zien. De Duitse voetbalbond (DFL) maakte vrijdag bekend dat tv-stations in 208 bij de FIFA aangesloten landen een licentie hebben kregen beelden uit te zenden. Dat betekent dat het duel van zaterdag in maar één land niet is te zien. De DFL kon geen mededelingen doen over deze 'zwartkijker', maar vermoedelijk gaat het om Noord-Korea.

Real mist Bale opnieuw
Gareth Bale is niet op tijd hersteld van een bilspierblessure om zaterdag met Real Madrid tegen Granada te spelen. Dat heeft Carlo Ancelotti, trainer van de Madrilenen, vrijdag bekendgemaakt. De Italiaanse oefenmeester wilde nog niet onthullen of Bale het Champions League-duel van dinsdag tegen Liverpool gaat halen.

Bale speelde voor het laatst op 5 oktober tegen Athletic Bilbao (5-0-winst). Door zijn blessure miste hij onder meer de Clásico van vorige week tegen FC Barcelona, die door Real met 3-1 werd gewonnen. Real verkleinde het gat met de Catalaanse koploper daardoor naar 'één punt.

Chelsea heeft Costa terug
Chelsea kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Queens Park Rangers weer beschikken over Diego Costa. De Spaanse aanvaller is hersteld van een hamstringblessure en zal vermoedelijk weer in de punt van de aanval staan in de Londense derby. Costa kwam afgelopen zomer over van Atlético Madrid en was tot dusver al goed voor negen competitietreffers. Daar had Costa zeven wedstrijden voor nodig.

Fernandez niet naar Levski Sofia

Levski Sofia hoeft definitief niet te rekenen op de komst van Guyon Fernandez. De oud-spits van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle had de mogelijkheid een contract te tekenen bij de Bulgaarse club, maar zag daar zelf van af. Eerder liep ook een proefperiode van de contractloze spits bij het Spaanse Real Valladolid op niets uit.

'Twitter-boetes' nemen flink toe
In de afgelopen drie jaar heeft de Engelse voetbalbond FA 121 berichten op sociale media onderzocht, schrijft de Britse krant The Guardian. Zestig berichten van voetballers werden uiteindelijk beboet. Ryan Babel was in 2011 de eerste speler die een boete kreeg voor een bericht op Twitter. De laatste was Rio Ferdinand. De FA heeft al meer dan 400.000 euro opgehaald met het uitdelen van boetes. De voetbalbond stelt dat het al het ontvangen geld zal gebruiken voor de verbetering van het Engelse voetbal.