Utrecht treft 'geweldige ploeg': Dat het beter moet dan tegen PSV is duidelijk
"Als liefhebber van het spelletje kijk ik er graag naar"

Utrecht treft 'geweldige ploeg': "Dat het beter moet dan tegen PSV is duidelijk"

31-10-2014 13:14

FC Utrecht hoopt zich zondag te kunnen revancheren voor de kansloze 1-5 nederlaag tegen PSV. Eenvoudig gaat dat echter niet worden, want met Vitesse komt er opnieuw een sterk spelende ploeg naar de Galgenwaard.

"Vitesse is voetballend een geweldige ploeg", zegt trainer Robbie Alflen zelfs. "Als liefhebber van het spelletje kijk ik er graag naar. Dat geldt eigenlijk voor alle teams die door Peter Bosz worden getraind, trouwens. Zijn ploegen laat hij gedurfd voetballen, met zoals ik het zie als filosofie: we willen er één meer maken dan de tegenstander."

De oefenmeester van Utrecht verwacht daarom een aantrekkelijke wedstrijd. "Normaal gesproken levert de combinatie tussen onze spelopvatting en die van Vitesse een attractief duel op. Vitesse gaat uit van zijn eigen kracht, met heel veel voetbal in de ploeg. Vergeleken met PSV, onze vorige tegenstander, hebben ze wat minder snelheid en diepgang, maar meer voetbal."

In dat duel met PSV werden de door Utrecht gemaakte fouten genadeloos afgestraft. "Van je fouten moet je leren", reageert Alflen. "En je moet nooit het geloof in eigen kunnen en eigen idee verliezen. Gelukkig is daarvan ook geen sprake. Maar dat het beter moet dan vorige week tegen PSV, dat is wel duidelijk." 

Anouar Kali is er zondag niet bij, de middenvelder staat voorlopig buitenspel met een hamstringblessure. De rentree van Edouard Duplan komt wel steeds dichterbij. De Fransman staat alweer op het middenveld. "Het heeft nog even tijd nodig voordat hij weer een wedstrijd kan spelen. Maar als hij terug is, dan denk ik dat hij er meteen staat", aldus de coach.