De Boer reageert op Cruijff en passeert dure aanwinst: Moordende concurrentie
"Als je bij Ajax speelt, dan weet je dat de concurrentie groot is"

De Boer reageert op Cruijff en passeert dure aanwinst: "Moordende concurrentie"

31-10-2014 13:39
8

De selectie van Ajax lijkt er met de week breder op te worden. Dat maakt het voor Frank de Boer steeds lastiger om wekelijks een elftal te formeren dat in zijn ogen het beste is. Luxeproblemen te over.

Achterin Niklas Moisander of Stefano Denswil, voorin Kolbeinn Sigthórsson of Arek Milik en dan hebben we het middenveld nog niet eens gehad. Thulani Serero, Davy Klaassen en Lucas Andersen kregen twee weken geleden het vertrouwen, maar bij afwezigheid van Serero liet ook Jairo Riedewald zich zien. 

Voor Lerin Duarte lijkt zelfs helemaal geen plek te zijn, de middenvelder behoort voor het duel met FC Dordrecht niet eens tot de selectie. De Boer sprak zich vrijdag over de aanwinst van 2,5 miljoen euro uit. "De concurrentie voor Duarte is moordend", zei hij. "Lerin zal zich er in moeten vechten. Op dit moment is het niet goed genoeg."

De Boer heeft geen medelijden met de 24-jarige Rotterdammer. "Als je bij Ajax speelt, dan weet je dat de concurrentie groot is. Andersen en Serero zitten vanaf het begin goed in hun vel en krijgen op dit moment de voorkeur. Ik denk wel dat Lerin goed bezig is. Hij is nu pas in vorm aan het komen", aldus de oefenmeester.

Cruijff
Johan Cruijff kwam afgelopen week met het idee om Davy Klaassen als controleur op te stellen. De Boer ziet dat voorlopig niet zitten. "Ik denk dat je dan bepaalde aanvallende kwaliteiten weghaalt", citeert Ajax Showtime. "Het kan wel, maar dan mis je zijn scorende vermogen. Wil je dreigender zijn en je spits ontlasten, dan heb je zulke spelers nodig."