Eerste derby voor Blind: Iedereen heeft het erover, niemand wil verliezen
"Er zal op het scherpst van de snede gestreden worden, dat is zeker"

Eerste derby voor Blind: "Iedereen heeft het erover, niemand wil verliezen"

31-10-2014 14:01

Manchester is in de ban van de aankomende kraker tussen City en United, die zondag in het Etihad Stadium wordt afgewerkt. Voor Daley Blind wordt het zijn eerste stadsderby en daar kijkt hij reikhalzend naar uit.

"Als je door Manchester loopt, merk je dat iedereen het over de wedstrijd van zondag heeft", vertelt Blind op de website van Sport-Promotion. "Ik verheug me enorm op die ontmoeting. Er zal op het scherpst van de snede gestreden worden, dat is zeker. Niemand wil zo'n beladen wedstrijd verliezen. Ik heb er zin in."

Vooraf waren er wat twijfels of Blind de stap van Ajax naar Manchester United aan zou kunnen, maar de international heeft zich zonder problemen in het elftal van Louis van Gaal gespeeld. Hij heeft dus niet veel moeite gehad om zich aan het Engelse leven en voetbal aan te passen. "Ik voelde me hier in Manchester al heel snel thuis", zegt de middenvelder daar zelf over. "Iedereen die ik tegenkom, is ook ongelooflijk vriendelijk tegen mij. Dat heeft er zeker ook voor gezorgd dat ik eigenlijk nauwelijks aanpassingsproblemen heb gekend, zowel wat het voetbal betreft als daarbuiten."