Blessure Spaanse City-ster meevaller voor Van Gaal en United
Silva niet beschikbaar voor City-derby

Blessure Spaanse City-ster meevaller voor Van Gaal en United

31-10-2014 14:20

Louis van Gaal hoeft zich niet druk te maken hoe zijn spelers David Silva moeten afstoppen. De middenvelder van Manchester City is geblesseerd en mist het duel met stadgenoot United van zondag.

De Spaanse middenvelder heeft last van een knie en ligt er naar verwachting drie tot vier weken uit. Het wegvallen van Silva, die geblesseerd raakte tijdens het doordeweekse Carling Cup-duel met Newcastle United, is een fikse aderlating voor City. De spelmaker was namelijk uitstekend op dreef namens The Citizens en had vooral een prima wisselwerking met spits Sergio Agüero.

"David is een erg belangrijke speler voor ons, maar we hebben een brede selectie", blikte City-coach Manuel Pellegrini vooruit. "We moeten hem vervangen door een ander, maar dat is geen probleem. Yaya Touré heeft een klein fysiek probleem. We gaan morgen kijken hoe het precies met hem is, maar ik denk dat hij wel kan spelen."

De ploegen uit Manchester staan zondag in het stadion van City tegenover elkaar. Pellegrini kijkt niet anders tegen het duel aan omdat Van Gaal nu de manager is bij United in plaats van David Moyes. "Het is City tegen United, net als vorig jaar'', liet de Chileen weten. "Toen was het niet Pellegrini tegen Moyes en deze keer is het ook niet Pellegrini tegen Van Gaal. Vooral voor de supporters is het een speciaal duel.''