Robben is goud waard voor Bayern München, maar Guardiola twijfelt
Aanvaller nog niet honderd procent fit

Robben is goud waard voor Bayern München, maar Guardiola twijfelt

31-10-2014 14:17

Pep Guardiola weet nog niet of hij zaterdag Arjen Robben een basisplaats geeft in de topper tegen Borussia Dortmund. "We moeten zijn situatie nog analyseren", zei de trainer van Bayern München na de training van vrijdag.

Robben had de afgelopen week last van een beknelde zenuw in een dijbeen. Volgens Guardiola gaat het beter met de tweede aanvoerder van het Nederlands elftal. Maar Robben is volgens hem nog niet voor de volle honderd procent fit en dus twijfelt de oefenmeester over het opstellen van één van zijn grote sterren, die erg belangrijk is voor de landskampioen.

Met de vleugelflitser wonnen de Duitsers dit seizoen alle wedstrijden (acht uit acht), zonder Robben won Bayern maar één keer in vier pogingen. De Nedelrander was in zijn acht wedstrijden goed voor vijf goals en drie assists. Bovendien is hij van oudsher vooral tegen Dortmund goed op dreef. In de laatste vijf wedstrijden tegen de nummer twee van vorig seizoen scoorde Robben vijf keer en bereidde hij één doelpunt voor.

Borussia Dortmund bekleedt momenteel een teleurstellende vijftiende positie op de ranglijst. Guardiola benadrukte echter dat Bayern München maar liefst drie van de laatste vier onderlinge duels in de Bundesliga heeft verloren.