NAC vier uur in de bus: Ik denk dat er daar wel iets te halen valt
"Ik wil niet vier uur lang in de bus zitten en met lege handen naar huis gaan"

NAC vier uur in de bus: "Ik denk dat er daar wel iets te halen valt"

31-10-2014 14:33
2

Jeffrey Sarpong is er bij NAC Breda eindelijk in geslaagd om zich in de basis te knokken. De voormalig Ajacied wordt beloond voor zijn sterke optredens in de laatste weken en staat zondag op bezoek bij FC Groningen aan de aftrap.

"Ik ben hartstikke tevreden over Jeffrey", zegt interim-trainer Eric Hellemons tegen BN De Stem. "Hij traint goed, valt sterk in en speelde prima tegen Vitesse. Dan moet je hem daarvoor belonen." De keuze voor Sarpong gaat ten koste van Kingsley Boateng.

Ook Aleksandar Damcevski is zijn basisplek kwijt, Hellemons geeft achterin de voorkeur aan Kenny van der Weg en Jesse van Bezooijen. Henrico Drost is er vanwege een blessure niet bij. Sepp de Roover krijgt de voorkeur boven Isak Ssewankambo. "We zullen Sepp hard nodig hebben in de coaching achterin en op tactisch gebied. Met zijn ervaring moet hij voor rust zorgen", verklaart de oefenmeester, die ook niet kan beschikken over Elson Hooi en Stipe Perica.

Van der Weg, die zich na een periode op de bank dus ook weer in het elftal heeft geknokt, ziet mogelijkheden in de Euroborg. "Ik denk dat er wel iets te halen valt in Groningen. Eén ding is zeker, ik wil niet vier uur lang in de bus zitten en met lege handen naar huis gaan", aldus de verdediger op de clubsite.

De 23-jariger Rotterdammer speelde eerder nog als back, maar staat nu in het centrum. "Het maakt niet uit waar en wanneer, als voetballer wil je altijd voetballen", reageert hij. "Ik wil dat dus ook. Ik ga er alles aan doen om constant te blijven. Ik wil mijn plek niet meer afstaan."