Cocu moet keuzes maken: Als je dat niet doet, maak je het ons makkelijk
"Ik verwacht hem na de interlandbreak helemaal terug voor de A-selectie"

Cocu moet keuzes maken: "Als je dat niet doet, maak je het ons makkelijk"

31-10-2014 14:50
1

Voor Phillip Cocu breken er fijne, maar moeilijke tijden aan. De trainer van PSV heeft vooral op het middenveld iets te kiezen en dat betekent dat hij spelers moet gaan teleurstellen. En dan komt Stijn Schaars er ook nog eens aan.

Zaterdag tegen ADO Den Haag blijkt al wat Cocu doet met het viertal Georginio Wijnaldum, Adam Maher, Jorrit Hendrix en Andrés Guardado. De laatste drie maakten de afgelopen weken een goede indruk, maar Wijnaldum is aanvoerder. De oefenmeester liet al weten dat het voor hem geen optie is om de captain als rechtsbuiten op te stellen.

"De mogelijkheden nemen toe, we kunnen keuzes maken", bevestigt Cocu vrijdagmiddag. Definitieve keuzes zijn het echter niet. "De spelers weten dat een plaats op de bank niet automatisch zegt dat je de volgende wedstrijd ook niet speelt. Je moet op niveau blijven trainen en er staan als je een kans krijgt. Als je dat niet doet, maak je het ons makkelijk."

De oefenmeester heeft nu dus vier geschikte opties voor drie plekken en dan zijn Marcel Ritzmaier en Rai Vloet nog niet eens meegerekend. Bovendien is Schaars ook op de weg terug. "Schaars maakt maandag bij de beloften zijn rentree. Ik verwacht hem na de interlandbreak helemaal terug voor de A-selectie", aldus Cocu tegen Voetbal International.

Over het duel met ADO Den Haag kan de trainer kort zijn. "Wij gaan uit van eigen kracht, winnen is zoals altijd het enige doel." Hij is wel op zijn hoede voor de bezoekers. "ADO heeft de topscorer van Nederland in het team en met Van Duinen een goeie halve spits. ADO houdt de linies kort op elkaar en speelt compact", aldus Cocu, die met zijn ploeg alle thuiswedstrijden won. "Maar we moeten niet denken dat we het wel even doen."