De Boer kritisch over talent: Als je hogerop wil, moet het soms anders
"Ik denk dat Ricardo in het prof zijn nog veel kan leren"

De Boer kritisch over talent: "Als je hogerop wil, moet het soms anders"

31-10-2014 15:01
2

Ricardo Kishna behoort voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht weer tot de wedstrijdselectie, maar dat betekent niet dat Frank de Boer helemaal tevreden over hem is. De trainer van Ajax ziet de nodige verbeterpunten bij het negentienjarige talent.

Kishna stelde onlangs zwaar teleur in Camp Nou en leed afgelopen week tegen SV Urk maar liefst 32 keer balverlies in negentig minuten tijd, zo meldt Ajax Life. "Ik denk dat Kishna nog steeds voelt dat hij twee jaar niet gespeeld heeft", doelt De Boer op de blessures waarmee de aanvaller kampte.

Ook na het duel met Barcelona kreeg de aanvaller weer last van zijn knie. De oefenmeester is daarom voorzichtig. "Ik denk dat je hem dan niet opeens veel moet laten spelen. Dit was zijn eerste, echte voorbereiding bij het eerste, en dat kost fysiek meer. Ik kan nu niet verwachten dat Ricardo om de drie of vier dagen een topprestatie levert."

Maar dat is niet het enige waar De Boer mee zit. "Ik denk dat Ricardo in het prof zijn nog veel kan leren. Vanwege zijn blessureverleden zal hij bijvoorbeeld altijd oefeningen voor de training moeten doen. Dat hoort er allemaal bij", stelt de coach tegen Ajax Showtime. "Dat is niet het leukste, maar als hij hogerop wil, hoort het er wel bij. Het moet doordringen: als je hogerop wil, moet het soms anders."